قائمینیا از «راهکارها و الزامات کاربردیسازی مطالعات قرآنی» میگوید


نشست «راهکارها و الزامات کاربردیسازی مطالعات قرآنی»، از سلسله نشستهای کاربردیسازی مطالعات قرآنی، چهارشنبه، ۵ آذرماه، از ساعت ۱۵ به همت مرکز مطالعات میانرشتهای قرآن برگزار و به صورت مجازی از طریق صفحه اینستاگرامی خبرگزاری ایکنا به نشانی iqna_video پخش خواهد شد.
همچنین این برنامه از طریق سامانه امجد به نشانی amjad.jde.ir/isqa نیز به صورت زنده پخش میشود و رمز ورود به این سامانه برای علاقهمندان quran.ir است.
در این نشست حجتالاسلام علیرضا قائمینیا، عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، به ایراد سخن میپردازد و مجریکارشناس نیز حسین شجاعی، دانشجوی دکتری رشته علوم قرآن و حدیث دانشگاه تهران، است.
یادآور میشود، علیرضا قائمینیا دانشیار گروه معرفتشناسی پژوهشکده حکمت و دینپژوهی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی است. حوزه تمحض اصلی او فلسفه معرفت دینی و حوزه تمحض دومش بررسی معرفتشناختی فلسفه سایبر با رویکرد اسلامی است. وی در سابقه تحصیلات حوزوی سابقه شرکت در دروس خارج فقه و اصول آیتالله وحید خراسانی، آیتالله شیخ جواد تبریزی و آیتالله فاضل لنکرانی و همچنین دروس فلسفه آیتالله جوادی آملی، آیتالله حسنزاده آملی و آیتالله مصباح یزدی را در کارنامه دارد.
قائمینیا تحصیلات دانشگاهی خود در مقطع کارشناسی ارشد فلسفه از مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) در سال ۷۹ و دکتری در رشته حکمت متعالیه و کلام از دانشگاه تربیت مدرس تهران در سال ۸۶ را با موفقیت پشت سر گذاشت.
سه اثر «بیولوژی نصّ» در زمینه «نشانهشناسی و تفسیر قرآن)، «معناشناسیشناختی قرآن» درباره زبانشناسی شناختی و تفسیر قرآن و «استعارههای مفهومی و فضاهای قرآنی» از جمله آثار اثرگذار وی در مورد تفسیر و علوم قرآنی است. در ادامه فهرستی از آثار وی ارائه میشود:
- درآمدی بر منشأ دین: نشر معارف، قم ۷۹ (دریافت جایزهی تحقیق برتر از کنگره دینپژوهان ۷۹)
- تجربه دینی و گوهر دین: دفتر تبلیغات اسلامی، قم ۸۱
- وحی و افعال گفتاری: انجمن معارف، قم۸۱ (جایزه کتاب سال حوزه ۸۲)
- متن از نگاه متن (دور هرمنوتیکی): انجمن معارف۸۰
- خاستگاه دین: انجمن معارف۸۰
- نظریه معرفت (ترجمه کتاب لررLehrer): در دست انتشار، پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
- دین، عقل، پساتجددگرایی (ترجمه کتاب Gelner ): در دست انتشار، دفتر تبلیغات اسلامی
- بیولوژی نصّ (نشانهشناسی و تفسیر قرآن): پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی (حائز رتبه نخست در علوم قرآنی در نمایشگاه بینالمللی قرآن در سال ۸۹)
- معناشناسی شناختی قرآن (زبانشناسی شناختی و تفسیر قرآن): پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی – ۹۰
- استعارههای مفهومی و فضاهای قرآنی: پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، تابستان ۹۶.