رسالت وزارت علوم در ترویج فعالیت‌های قرآنی

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در نخستین نشست خبری خود با بیان اینکه توسعه فعالیت‌های قرآنی در دستور کار معاونت فرهنگی و ستاد وزارتخانه است، اظهار کرد: حضور و فعالیت دانشجویان حائز اهمیت بوده و این نقطه قوتی در بیشتر و بهتر برگزار کردن فعالیت‌های فرهنگی و قرآنی در سطح دانشگاه‌ها است.

غلامرضا غفاری، معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در نخستین نشست خبری خود که به مناسبت تشریح برنامه‌های این معاونت برگزار شد، در پاسخ به پرسش خبرنگاران مبنی بر اینکه با توجه به مهجوریت قرآن در بین دانشجویان و فارغ‌التحصیلان و اینکه بعضا مشاهده می‌شود دانشجویان و فارغ‌التحصیلان دانشگاهی، توانایی روخوانی قرآن را ندارند، رسالت معاونت فرهنگی وزارت علوم در این زمینه را چگونه ارزیابی می‌کنید؟ اظهار کرد: یکی از زمینه‌های کاری و سیاستی مجموعه ما این است که فعالیت‌های قرآنی را در اولویت‌های برنامه‌ها قرار دهد.

وی افزود: به همین منظور به همین منظور جشنواره‌هایی در این خصوص برگزار می‌شود و وزارتخانه متولی برگزاری مسابقات قرآن دانشجویان بوده است و نه‌تنها در بحث قرآن، بلکه در مورد مباحث عترتی و بهره‌گیری از معارف نهج‌البلاغه و صحیفه سجادی و دیگر منابع غنی دینی، ورود پیدا کرده و با توجه به فضایی که در دانشگاه‌ها در اختیار داریم در بخش‌های فرهنگی، توسعه فعالیت‌های قرآنی در دستور کار است.

وی ادامه داد: در کنار برنامه‌هایی قرآنی که معاونت فرهنگی و ستاد وزارتخانه دنبال می‌کند، حضور و فعالیت خود دانشجویان در این زمینه حائز اهمیت و پر رنگ است و این نقطه قوتی در بیشتر و بهتر برگزار کردن فعالیت‌های فرهنگی و قرآنی در سطح دانشگا‌ه‌ها است.

غفاری همچنین در پاسخ به این پرسش ایکنا مبنی بر اینکه موضع شما نسبت به برگزاری اردوهای مختلط دانشجویی چیست؟ گفت: برگزاری اردوهای دانشجویی و نیز برگزاری اردوهای مختلط، آیین‌ نامه‌های خاص خود را دارد و قوانین مشخص است. چه در سطح اردوهای دانشجویی و فرهنگی و چه اردوهای علمی و دیگر برنامه‌های دانشجویی که در قالب اردو هستند، دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی را موظف کرده‌ایم بر اساس قانون و آیین نامه‌های موجود عمل کنند و اگر طبق قانون و آیین نامه‌های موجود عمل نشود، با خاطیان برخورد می‌شود.

وی در این نشست خبری همچنین به تشریح برنامه‌های این معاونت و اهم فعالیت‌های آن اشاره و خاطرنشان کرد: خوشبختانه فعالیت‌ها و اقدامات قابل توجهی در عرصه فرهنگی در دانشگاه‌های کشور انجام شده و ما از تجربه و انباشت این فعالیت‌های در دوره قبل برای ادامه برنامه‌های فرهنگی و اجتماعی استفاده خواهیم کرد. زمینه‌ها و بسترهای بسیار مناسبی برای دستیابی به اهداف و سیاست‌های فرهنگی وجود دارد که باید این اقدامات بسط بیشتری یابد.

وی افزود: خط‌مشی معاونت در حوزه فرهنگی دانشگاه‌ها به شمار می‌رود، این است که معتقدیم دانشگاه‌ها، سرمایه آفرین هستند و خود نیز دارای سرمایه‌هایی هستند که هر چه مورد توجه و حمایت بیشتری قرار بگیرند، می‌توانند در ایجاد فضای با نشاط و شاداب در دانشگاه‌ها کمک کننده باشند و در پرتو این فضا تلاش داریم ماموریت‌های فرهنگی خود را در دانشگاه‌ها پیش ببریم.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم همچنین خاطرنشان کرد: بر این باور هستیم که دانشگاه اجزا و عناصری که در اختیار دارد دارای ماموریت‌هایی در عرصه‌های مختلف از جمله فرهنگی است. در واقع سرمایه‌های اجتماعی، اخلاقی و انسانی سه وجه اصلی دانشگاه به شمار می‌رود که باید این سرمایه‌ها در دانشگاه‌ها تقویت شوند، چراکه تقویت آنها نه‌تنها به دانشگاه نشاط می‌بخشد، بلکه حرکت و فعالیت بیشتر را در این مراکز فراهم خواهد کرد. مسئولیت اجتماعی به عنوان رسالت و ماموریت برای دانشگاه‌ها  و تلاش ما این است که این وجه قوت بیشتری داشته باشد.

غفاری همچنین تاکید کرد: مشارکت دانشجویان و مسئولیت گروهی دانشگاه‌ها در عرصه‌های فرهنگی یک ضرورت به شمار می‌رود و لازم است با ایجاد شرایط و بسترهای لازم امکان مشارکت دانشجویان در فعالیت‌های فرهنگی را افزایش دهیم.

وی همچنین ایجاد فضای توام با آرامش و با نشاط را یکی از موارد تحقق منشور حقوق شهروندی در دانشگاه‌ها عنوان کرد و گفت: تحقق و پایبندی قانون و مقررات در دانشگاه‌ها می‌تواند موجب تحقق بندهای منشور حقوق شهروندی در دانشگاه‌ها شود. ایجاد فضای امن برای فعالیت‌های دانشجویی و احساس امنیت، دیگر ضرورت‌ها در تحقق منشور حقوق شهروندی است.

معاون فرهنگی وزارت علوم تاکید کرد: دانشگاه به عنوان نهاد، وظایف و کارکردهای مشخصی برای خود تعریف کرده است، تحقق این ماموریت‌ها در گرو تعامل و ارتباط بهتری بین مجموعه‌های دانشگاه است و سیاست ما این است که تعامل، گفت‌وگو و ارتباط با این دستگاه‌ها در آینده تقویت شوند.

غفاری همچنین بر لزوم حفظ استقلال دانشگاه‌ها تاکید کرد و گفت: یکی از برنامه‌ها و سیاست‌های وزارت علوم این است که مسائل دانشگاه‌ها توسط مدیریت خود این مراکز حل و فصل شود تا به استقلال آن‌ها آسیبی وارد نکنیم. از طرف دیگر چارچوب‌ها و آئین نامه‌های مشخصی در عرصه فعالیت‌های دانشگاه‌ها تعریف شده است که اگر در این راستا حرکت شود مشکلی در این مراکز ایجاد نخواهد شد.

وی در خصوص وضعیت سند اسلامی شدن دانشگاه‌ها گفت: هماهنگی خوبی با نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها در این خصوص وجود دارد، بحث‌ها دنبال می‌شود و آنچه اکنون در دانشگاه‌ها اجرا می‌کنیم بخشی از سند اسلامی است که در قالب برنامه‌های راهبردی در حال اجراست. سند اسلامی نیز به صورت مکتوب در حال تدوین است و پس از تکمیل در اختیار مجموعه‌های دانشگاهی قرار خواهیم داد.

غفاری همچنین در مورد برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی در دانشگاه‌ها گفت: همه ما این را پذیرفته‌ایم که شأن دانشگاه میزان تضارب آراء است و یکی از سازوکارهای تقویت این تضارب آراء، توسعه کرسی‌های آزاداندیشی است که مجموعه‌های دانشگاهی اقبالی خوبی نسبت به آن دارند.

وی افزود: آیین‌نامه این کرسی‌ها بازنگری شده تا تسهیل بیشتری در برگزاری آنها وجود داشته باشد و در آیین‌نامه تلاش شده که مشکلات به حداقل برسد، اما نیازمند تمهیداتی برای حمایت قانونی و حقوقی در این خصوص هستیم، بسترها باید فراهم شود تا شاهد فعالیت‌های قابل توجهی در این خصوص باشیم.

غفاری همچنین در مورد حواشی پیش آمده در برنامه ۱۶ آذر امسال گفت: دانشگاهی در کشور نبود که امسال مراسم ۱۶ آذر در آن نباشد و برنامه‌ای نداشته باشد. آنچه که به صورت یک گزارش در اختیار ما قرار گرفته حواشی نداشته، ممکن است در دانشگاهی سلیقه‌هایی وجود داشته باشد که اینها حواشی را ایجاد می‌کند، اما در مجموع برنامه‌هایی که در ۱۶ آذر امسال برگزار شد موفق بود و دانشجویان با مشارکت بیشتری در مراسم‌ها حضور داشتند.

وی همچنین در خصوص پاک کردن پرچم رژیم صهیونیستی از سطح معابر دانشگاه علم و صنعت توسط تعدادی دانشجو، گفت: از طریق مجاری قانونی در حال پیگیری موضوع هستیم، گزارش‌هایی هم ارسال کرده‌اند و در حال پیگیری است.

تاریخ :‌ 4 دی 1396, 05:06 بازدید : 1 254
تمامي حقوق اين سايت متعلق به سازمان فعاليتهاي قرآني دانشگاهیان کشور مي باشد. استفاده از مطالب اين پايگاه فقط با ذکر منبع مجاز مي باشد
انصراف