نظام آموزش و پرورش ایران پس از انقلاب اسلامی با تأکید بر تربیت اجتماعی بررسی می شود.
نشست تخصصی «بررسی نظام آموزش و پرورش ایران پس از انقلاب اسلامی با تأکید بر تربیت اجتماعی» با سخنرانی دکتر مهدی نوید ادهم مشاور وزیر آموزش و پرورش در اجرای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش برگزار می شود.
نشست «ترجمه‌های کهن قرآن کریم و نقش آنها در صیانت از زبان فارسی» برگزار می‌شود
نشست علمی «ترجمه‌های کهن قرآن کریم و نقش آنها در صیانت از زبان فارسی»، با سخنرانی احمد خاتمی، استاد زبان و ادبیات، شنبه ۶ دی‌ماه، برگزار می‌شود.
ششمین نشست از سلسله نشست‌های تخصصی «کاربردی‌سازی مطالعات قرآنی» برگزار می شود

ششمین نشست از سلسله نشست‌های تخصصی «کاربردی‌سازی مطالعات قرآنی» با حضور دکتر کریم دولتی، عضو هیئت‌ علمی گروه پژوهشی مطالعات برهان، با موضوع «چالش های کاربردی‌سازی مطالعات قرآنی» چهارشنبه، 3 دیماه، برگزار می‌شود.

قرآن و تاریخ؛ اسلوب قرآن در بیان تاریخ
در ادامه سلسله نشست های تخصصی قرآن و علوم انسانی، نشست تخصصی با موضوع قرآن و تاریخ؛ اسلوب قرآن در بیان تاریخ با سخنرانی دکتر احمد پاکتچی برگزارمی شود.

قائمی‌نیا از «راهکارها و الزامات کاربردی‌سازی مطالعات قرآنی» می‌گوید
نشست «راهکارها و الزامات کاربردی‌سازی مطالعات قرآنی»، از سلسله نشست‌های کاربردی‌سازی مطالعات قرآنی، با سخنرانی حجت‌الاسلام علیرضا قائمی‌نیا چهارشنبه، ۵ آذرماه، برگزار می‌شود.
نشست «قرآن و علوم شناختی» برگزار می‌شود
نشست «قرآن و علوم شناختی»، از سلسله نشست‌های قرآن و علوم انسانی، شنبه، ۲۴ آبان‌ماه، برگزار می‌شود.
سلسله نشست های تخصصی قرآن و علوم انسانی
سلسله نشست‌های میان‌رشته‌ای «قرآن و علوم انسانی» با همکاری دانشگاه شهید بهشتی، مرکز مطالعات میان‌رشته‌ای قرآن کریم جهاد دانشگاهی، انجمن ایرانی مطالعات قرآنی و فرهنگ اسلامی و انجمن علمی اعجاز قرآن برگزار می‌شود.  
   
حجت‌الاسلام کریمی مطرح کرد: ارکان قرآن‌بنیان کردن علوم انسانی

به گزارش ایکنا، حجت‌الاسلام والمسلمین مصطفی کریمی، عضو هیئت علمی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)، ۳۰ مهرماه در نشست تخصصی «رویکردها در تولید علم دینی یا علوم قرآن‌بنیان» که از سوی مؤسسه مطالعات راهبردی بعثت قم و با همکاری سازمان فعالیت‌های قرآنی دانشگاهیان و خبرگزاری ایکنا، در این مؤسسه برگزار شد، گفت: از آیات و روایات استفاده می‌شود که هدف از آفرینش جهان، تحقق مقام جانشینی و خلافت انسان در کره زمین است، لذا خدا همه هستی را به تسخیر بشر درآورده و همه آفرینش، مقدمه است تا انسان بنده و عبد باشد؛ همانطور که در آیه شریفه ۵۶ ذاریات «وَمَا خَلَقْتُ الْجِنَّ وَالْإِنْسَ إِلَّا لِيَعْبُدُونِ» بر آن تأکید شده است.

وی با بیان اینکه عبودیت دو نوع است؛ یکی ذاتی یعنی همه موجودات و مخلوقات بنده خدا هستند و دیگری عبودیت انسان است، اضافه کرد: در آیه بندگی ذاتی مراد نیست، بلکه بندگی عملی و اکتسابی منظور است. خداوند در نهایت ظرافت واژگان را استفاده کرده که نشانه اعجاز آن است و نمونه بارز آن در همین کلمه «عبد» دیده می‌شود؛  «عبد» یعنی بنده، گویی از خود هیچ چیزی ندارد و همه حرکات و سکناتش در راستای رضایت مولی است.

کریمی با بیان اینکه لازمه عبد شدن آن است که زندگی را بر مبنای نظامات دینی و قرآنی استوار کنیم، اظهار کرد: برای ما که مدعی تمدن اسلامی هستیم و قصد داریم تا صدور انقلاب را با ایجاد تمدن اسلامی دنبال کنیم، با زور نمی‌توانیم این کار را انجام دهیم؛ بلکه باید الگوسازی داشته باشیم. در این صورت بدون تبلیغ هم دیگران سراغ ما خواهند آمد؛ همانطور که غرب با الگوسازی در جوامع دیگر اثر گذاشته است.

استاد حوزه علمیه با بیان اینکه ابتدا باید نظامات خُرد و بعد کلان را بر مبنای قرآن تولید کنیم تا به الگو برسیم، افزود: امروز اگر از کشورهای عربی که بهار عربی در آنها پدید آمده، سراغ ما بیایند و الگو برای نظام‌سازی در عرصه‌های مختلف سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و ... بخواهند، دست ما تقریباً از الگوها خالی است، زیرا نظامات کلان براساس نظام‌های خرد تولید نشده است.

عناوین مقالات برگزیده اولین همایش ملی قرآن و روانشناسی

به اطلاع پژوهشگران محترم می رساند، مقالات همایش ملی قرآن و روانشناسی از نظر ساختاری و محتوایی توسط داوران مورد بررسی قرار گرفت و عناوین ذیل به عنوان مقالات برگزیده انتخاب شدند.

نام مقالات

اثربخشی گروه درمانی یکپارچه توحیدی بر دلزدگی زناشویی زنان متأهل (مراد چوپانی صوری، محمد حسین شریفی نیا، محمد قمری)

اثربخشی معنا درمانی گروهی مبتنی بر آموزه های قرآنی بر امید به زندگی در زنان مبتلا به سرطان سینه(معصومه ژیان باقری،  زهرا کاظمی کلور)

استخراج مبانی انسان‌شناختی قرآنی و بررسی نقش این مبانی در روانشناسی اسلامی (محسن عزیزی ابرقوئی)

الگوی آموزشی فهم قرآن در دبستان و بررسی شیوه‌های اجرای آن در مدارس مقطع ابتدایی منطقه14 آموزش و پرورش تهران (فاطمه شریفی، نگار فصیح)

الگوی زمان‌مند مقابله دینی در حوزه روابط با تکیه بر مفاهیم عفو، شکر و امید (سیدمهدی خطیب،  محمدصادق شجاعی)

آسیب شناسی تربیت نوجوان در خانواده و راهکارهای پیشگیرانه آن (علی نقی فقیهی)

بررسی تاثیر آموزش گروهي مهارت هاي زناشويي با رویکرد اسلامی بر رضایت زناشویی و کیفیت زندگی متاهلين تهرانی (سمیرا السادات مسلم بیات، فریده عامری)

بررسی ساختار وجودی انسان مضطرب بر اساس سوره مبارکه یونس (آزاده کیومرثی)

تاثیر آموزش مدیریت رفتار جنسی با تاکید بر آموزه های اسلامی بر منبع کنترل دختران نوجوان (سعیده معماری،  ندا ابراهیمی مقدم)

تحلیل روانشناختی روش های دعوت به جهاد در قرآن کریم با توجه به مؤلفه های واژه انگیزشی «تحریض» (علیرضا شیرزاد)

تدوین الگوی نظری آسیب‌شناسی روانی بر مبنای تحلیل نامه امام هادی-علیه¬السّلام- به مردم اهواز (محسن عزیزی ابرقوئی)

تمایز میان  نگرانی سازنده (یوسترس) و نگرانی مخرب (دیسترس) از منظر قرآن (سمیرا فولاد چنگ)

تیپ شخصیتی حضرت مریم (س) در قرآن کریم بر اساس تحلیل ایناگرام (فاطمه مجرب، فاطمه سادات طاهری، مریم برادران، رقیه سادات مومن)

خودفریبی از دیدگاه قرآن کریم و ارتباط آن با سلامت روان (لیلا علی گو، کیومرث فرحبخش)

روش شناسی پژوهش های روانشناختی قرآنی در چشم انداز مبانی فلسفه دین (اهداف قرآن) (اصغر کوراوند)

روش شناسی کشف معنای افسردگی از قرآن (فاطمه فیاض،  هادی بهرامی احسان،  احمدرضا اخوت)

روش مفهوم‌شناسی مفاهیم روان‌شناختی در پژوهش‌های قرآن‌بنیان (مسعود نورعلیزاده میانجی)

شاخص های دینی ازدواج موفق: قوت¬ها و چالش ها (محمد یادسایی،  محمد حسن آسایش)

شادکامی در قرآن کریم (فاطمه فیاض،  احمدرضا اخوت)

شخصیت، انواع و ویژگی‌ها از منظر قرآن کریم(حمیده عسکری، ‌هادی بهرامی احسان،  فریبا حسنی،  احمدرضا اخوت)

ماهیت نقش اجتماعی زنان از منظر قرآن (مریم کوچک‌زاده، سارا شهیدزاده)

مبانی اسلامی حدود رازداری در فرآیند مشاوره (مرضیه محصص،  یونس رضازاده)

مدل مفهومی آسیب شناسی روانی مبتنی بر رشد نایافتگی از منظر قرآن کریم(ریحانه فیاض ، هادی بهرامی احسان ، احمدرضا اخوت ، فاطمه فیاض)

 

مطالعه تیپ شخصیتی شهید چمران از منظر قرآن کریم(حمیده عسکری،  قدسیه پائینی)

معناشناسی اضطراب فراگیر و عوامل ایجاد و تشدید آن از منظر سوره مبارکه یونس علیه السلام (زهرا بهرامی احسان،  احمدرضا اخوت،  هادی بهرامی احسان)

مقایسه تطبیقی مفهوم شناسی روان و نفس ازمنظر روان شناسی و قرآن (زینب سادات روحانی،  هادی بهرامی احسان)

مقایسه ی تعریف معنویت در نظریه ی فرانکل و آموزه های قرآنی(محوریت سوره‌ی «ق») (سمیرا فولاد چنگ)

ولایت تکوینی الهی باور بنیادین قرآنی در برون رفت از افسردگی و اضطراب (هاجر ذبیحی)

تمامي حقوق اين سايت متعلق به سازمان فعاليتهاي قرآني دانشگاهیان کشور مي باشد. استفاده از مطالب اين پايگاه فقط با ذکر منبع مجاز مي باشد
انصراف